vrlabs.nl

Glucosamine waarom heeft je lichaam het nodig?

Glucosamine komt van nature voor in het vloeistof rond de gewrichten, in dierlijke botten, beenmerg en schelpdieren. Het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van kraakbeen. Veel mensen nemen het als een supplement voor de behandeling van gewrichtsontsteking en artrose, ook wel reuma genoemd. Voor voedingssupplementen wordt glucosamine gewonnen van schelpdieren of kan zelfs worden gemaakt in het laboratorium. Hij komt voor in verschillende chemische vormen, maar de meest gebruikte vorm is glucosamine sulfaat. In laboratoriumproeven bleek het ontstekingsremmende eigenschappen te hebben en bleek zelfs te helpen bij kraakbeen regeneratie.

Het noodzakelijke gebruik van Glucosamine.

De supplementen zijn belangrijk voor mensen die problemen hebben met hun gewrichten die stijf worden naarmate men ouder wordt. Natuurlijke gewrichtsvloeistof verminderd met de jaren. Gewrichtskraakbeen begint zijn elasticiteit te verliezen en stijfheid leidt tot gewrichtsproblemen, zwelling en verlies van beweging. Het gebruik van een dagelijkse supplement kan reuma symptomen verminderen.
Mensen boven de 50 jaar zijn gevoelig voor het ontwikkelen van kraakbeen en bot letsels en de botdichtheid neemt geleidelijk af. Ochtendstijfheid en pijnlijke gewrichten kunnen verbeteren met een supplement. Voor bevestiging van gewrichtsproblemen zijn röntgenfoto’s de beste manier om dit te bevestigen.

Sommige studies hebben aangetoond dat glucosamine en chondroïtine sulfaat samen de effectiviteit kunnen verhogen bij het tegengaan van reuma pijn. De meeste studies hebben aangetoond dat het supplement twee tot vier maanden dient te worden genomen om een verbetering in de gewrichten te realiseren. Voor veel sporters is omgaan met gewrichtspijn helaas een deel van hun sportieve leven. Als het gewrichtspijn niet vermindert dan bent u misschien gedwongen een operatie te ondergaan.

Het is belangrijk om glucosamine te proberen om dit gewrichtsprobleem te verhelpen voordat je een toevlucht neemt naar de operatiekamer. Een dagelijkse supplement innemen kan dus heel zinvol zijn. Glucosamine kan het repareren van kraakbeen bevorderen zonder dat er een dokter aan te pas komt.
Als je ouder wordt, begin je flexibiliteit te verliezen. Bewegingen en sporten die je eerder in je leven kon doen, hebben misschien wel een nadelige invloed gehad op de gewrichten, vooral de knieën. Glucosamine wordt geabsorbeerd door de moleculen dat kraakbeen aanmaakt en repareert het flexibele weefsel dat je botten en spieren verbindt. Het supplement begint dan aan het herstel van het beschadigde kraakbeen. Dit supplement hoort in elke apothekerskast in huis aanwezig te zijn.

Mobiele versie afsluiten